Milujeme skvelú chuť kávy

Petimera je nová značka výberovej kávy, ktorá na Slovensko po prvýkrát prináša variabilitu najvýznamnejších a najobľúbenejších káv Indonézie, výlučne v podobe káv typu 100% Arabica. Ako taká reprezentuje značka Petimera bohatosť chutí, vôní a rozmanitosti geografických a klimatických podmienok exotickej Indonézie. Nesnaží sa sprostredkovať len samotný kulinársky zážitok, ale prostredníctvom vychutnávania kávy, pochádzajúcej priamo z ostrovov a hôr indonézskeho súostrovia, priblížiť Vám časť tejto fascinujúcej krajiny priamo na Slovensku, vo Vašej každodennej šálke kávy.

Nechajte Vaše zmysly preniesť cez výnimočný kávový zážitok do hornatých oblastí exotickej Sumatry, historicky tradičných miest pestovania kávy ostrova Jáva, pre mnohých z Vás doteraz azda len cestovateľsky povedomého ostrova Bali, či v Európe takmer neznámeho ostrova Flores, miesta výprav moreplavcov a dobrodruhov v nepreniknuteľných pohoriach ostrova Sulawesi a v neposlednom rade na náhorné plošiny uprostred nedotknutých tropických pralesov indonézskej Papuy.


Čo je Petimera a odkiaľ k Vám prichádza 

Pôvod našej kávy Vás prenesie do krajiny viac než 17 tisíc ostrovov, tropických pralesov a aktívnych sopiek, ktoré vytvárajú optimálne geografické a klimatické podmienky pre pestovanie kávy najvyššej kvality. Všetky naše kávy majú jedinečný geografický pôvod na plantážach individuálnych farmárov, prípadne pochádzajú z tzv. farmárskych združení rovnakej pestovateľskej oblasti, a predstavujú preto výlučne jednodruhové kávy "single origin". Zrelé (červené) kávové čerešne sú zberané ručne selektívnym výberom, pričom tento spôsob zberu je v indonézštine známy ako "petik merah" (doslovne "červený zber"), čo sme pre účely slovenčiny zjednodušili do tvaru petimera.


Autentické spracovanie v krajine pôvodu

Aby sa k Vám dostali kávové zrná najvyššej kvality, ručne zberané červené bobule sú starostlivo spracúvané v priebehu niekoľkých hodín po zbere buď prirodzenou (suchou) alebo mokrou metódou spracovania. Súčasťou tohto spracovania je ručný výber najkvalitnejších zelených zŕn.

Starostlivo vybrané zelené kávové zrná dopravujeme priamo z Indonézie, bez niekoľkomesačnej medzizastávky v európskych komoditných skladoch.


Kávu pražíme čerstvo na Slovensku

Už na Slovensku sa naša káva z Indonézie čerstvo praží v malých dávkach, aby sme zaručili, že do Vašej šálky sa dostane tá najčerstvejšia káva s dokonalými chuťovými charakteristikami.


Gurmánsky zážitok indonézskej kávy priamo vo Vašej šálke

Domnievame sa, že slovenský spotrebiteľ doteraz nemal príležitosť vychutnať tú najlepšiu kávu z Indonézie. Práve preto Vám Petimera prináša rozmanitosť 11 indonézskych káv zo 6 rôznych ostrovov Indonézie, no špecifických pre oblasti pestovania kávy aj v rámci týchto ostrovov. Každá z káv sa o Vašu priazeň bude uchádzať individuálnym piktogramom, zdôrazňujúc špecifiká, etnickú a kultúrnu rozmanitosť oblastí pestovania kávy.